Horseback Riding Vacations at the Horse Holiday Farm
Horse Riding Holidays at the Horse Holiday Farm
Horseback Riding Vacations by the Atlantic Ocean
Special Offer: Horse Riding Holidays
Riders Meeting Page
Gift voucher
Reports about Horse Riding Holidays
Photo Gallery - Horse Riding Ireland
 
 

select your language

japanesechinese

HOMENEWS FAQ LOCATION CONTACT PRICE LIST RECOMMENDATIONS
>>Contact us info@horseholidays.ie 00353 71 9166152 (USA 011 353 71 9166152) 
Donegal West
Turridning i Donegal, Irland - Ridäventyr
Ridsemester i nordvästra Irland
Upptäck Irland från hästryggen

Equestrian Vacations - Trail Riding Vacations

Trail Riding Donegal

Arrive at Mammies Cottage

Beaches Donegal

Gallop on beach

Trail Riding with Friends
Sel led trail riding

Equestrian Vacations

Riding by the Sea

The Donegal Trail är en oguidad äventyrsritt för ett minimum av två ryttare.


Dag 1: Letterhillue
Myrmark och handstickade tröjor


Runt lunchtid ger vi oss iväg från Horse Holiday Farm. På morgonen har Du en hel del förberedelser inför ritten.
Din häst skall tas om hand, fodras och ryktas. Sadelväskorna ska packas ordentligt. Ingen panik! Allt Du behöver på ritten får faktiskt plats i våra sadelväskor.

Vi kör Dig och Din häst till grevskapet Donegal. Färden till rittens startpunkt tar ungefär en timme.
Följ de gula pilarna, och kontrollera ridvägen på kartan med jämna mellanrum.
Beroende på hur fort Du rider anländer Du 4-5 timmar senare hos Mrs Logue, efter en härlig ritt över myrmark och genom skogar. Hos Mrs Logue väntar en härlig middag. Mrs Logue äger ett modernt gästgiveri, där både Du och Din häst får njuta av utmärkt logi. Frågar Du Mrs Logue om stickade irländska tröjor kan det kanske bli en liten modeshow efter maten!


Dag 2: Glenties
Ensliga berg, Glen Tavern och ett imponerande vattenfall

Du börjar dagen med en rejäl frukost med müsli, cornflakes, bacon och ägg för att få styrka inför denna dags ridning, lång och spännande. Dagens tur går genom Blue Stack Mountains; ensligt, majestätiskt, vilt och romantiskt. Njut av de pittoreska och imponerande vyerna. De enda levande själarna Du möter är fåren och fåglarna. Njut av stillheten och vinden, de är med Dig hela tiden.

Känner Du för lite äventyr? Högt upp i bergen krävs det lite mod att följa den markerade ridvägen som går genom sank myrmark. Men oroa Dig inte, hästarna kan vägen och hjälper dig tryggt över.

Hungrig? Törstig? Efter ett par timmars äventyr kan det vara skönt med en paus. På Din väg nerför bergen rider Du förbi ett imponerande vattenfall innan Du möts av den välkomnande Glens Tavern. Låt hästarna vila en stund och njut av en pint Guiness eller en kopp te. Det kommer att göra er gott!

Härifrån har Du ännu ett par timmars ridning framför Dig. Du är väl inte trött redan?! Familjen Ward väntar på Dig med en ordentlig middag på bordet.


Dag 3: Fintown
Romantisk ritt vid floden

Njut av en superb frukost. Wards vet exakt vad Du har för dag framför Dig, och en rejäl frukost hjälper till genom timmarna i sadeln. De går gärna igenom dagens ritt med Dig innan Du ger Dig av på ännu en lång och spännande dag i sadeln.

I början följer Du en gammal nedlagd järnvägslinje, sedan en väg innan Du slutligen når ett mystiskt flod- och skogsområde. Du rider längs stränderna till den vackra sjön Lough Finn och in i Gaeltachtområdet där både engelska och gaeliska talas. Vi vill börja med att visa Dig vår magiska skog. Men var försiktigt så att Du inte rider vilse. Alver och älvor tycks gömma sig bakom varje träd. Men inga skrämmande troll, väl? Skogen är som tagen ur en sagobok.

På kvällen kan Du vila Din slitna kropp hos Mrs Breege McGill. Hon känner sina ryttare väl, och vet vad som krävs för att få tillbaka energierna - ett härligt mål mat och trevligt sällskap.

Dag 4: Clooney
Övernatta i en Irländsk stuga

På avstånd ser Du havet, det klara solskenet blänker i vågorna, men än är det en stund innan Du kommer dit. Idag får Du välja vad Du helst vill göra: rida upp i bergen och genom skogen, eller på stranden. Denna ritt ger Dig en mängd olika vyer, nya perspektiv och spännande utsikter i denna isolerade trakt med en stillhet som är svår att föreställa sig. Har Du någonsin sett en sån vacker strand? Vi är säkra på att Du inte kan motså en snabb galopp på en tom sandstrand. Glädje och spänning är dagens ledord!

Vi lovar att Du kommer att finna ännu vackrare stränder på andra sidan halvön, bortom Gweebarra River. Vit sand så långt ögat kan se. Vad sägs om en galopp?

Mrs Mary Shark väntar på Dig, och lyssnar mer än gärna på vad Du har att berätta. I natt bor Du i en irländsk stuga, bekväm och mysig under det halmtäckta taket. Du har väl med Dig kameran?

I kväll har Du ledigt! Sharks kör Dig in till byn där Du kan äta antingen på en mysig restaurang, eller på puben. Låt detta bli en perfekt kväll med irländsk folkmusik. Ta chansen att vara med och dansa med de muntra människorna från byn.

Dag 5: Glenties
Vita stränder och tysta myrmarker

Redan dags att säga adjö till havet? Det är svårt, eller hur? Kanske kan Du ändra planeringen en smula, och ägna 2-3 timmar på en sista ritt längs havet när tidvattnet är lågt.

Du rider sedan tillbaka till familjen Ward genom bildsköna berg. Du har gott om tid, så stanna till över Lough Laragh, titta tillbaka mot Gweebarra Bay och bara njut av utsikten. Berg, floder, mossar och på avstånd det glittrande havet. Bär med Dig detta minne när Du sedan fortsätter in i stillheten.

Dag 6: Inver
Trötta kroppar och en lång ritt genom ljung

Hoppas att Du sovit gott och njutit av en rejäl frukost. Du kommer att behöva det idag då veckans länsta sträcka ska tillryggaläggas. Men efter en stadig irländsk frukost är värkande muskler bortglömda, och Du är redo att visa att Du klarar av vilken äventyrsritt som helst. Myrmark så lång ögat kan se, mörka vatten och grönt gräs. Återigen ett helt nytt landskap. Njut av Din sista dag i sadeln, alltför snart kommer Du fram till Terry och June Coyle's Cloverhill vid havet i Inver.

Dag 7:
Farväl till fyrbenta vänner

Tyvärr har veckan redan kommit till ett slut. Men med Dig hem har Du underbara minnen och nya erfarenheter. Innan lunch kommer vi och hämtar Dig och Din häst hos Terrys, och kör tillbaka till Horse Holiday Farm. Förhoppningsvis har Du tid att ta ett ordentligt farväl av Din häst, och förmodligen rinner en tår nedför Din kind när Du för sista gången ser honom eller henne beta i hagen.
Vi är ganska säkra på att Du viskar i Din hästs öra att Du snart kommer tillbaka igen.

 

See Video-Section: Gallop on Beach

Ask for our free DVD “Horse Riding Holidays at the Horse Holiday Farm”

For detailed information , please visit our other pages and contact us.

It is sometimes possible to book a riding holiday at short notice: just phone us, send us an email or fill up the
contact form

Tilman and Colette Anhold
Horse Holiday Farm Ltd.
Grange
County Sligo
Ireland

Telephone : (071) 9166152
Fax : (071) 9166400

From Europe and the UK:
Telephone : 00 353 71 9166152
Fax : 00 353 71 9166400

From the USA:
Telephone : 011 353 71 9166152
Fax : 011 353 71 9166400

Email : info@horseholidays.ie

Form: enquiries-reservations

Location and airports

B&B and Hotels in Grange, Mullaghmore and Sligo

The Horse Holiday Farm is Bord Fáilte (Irish Tourist Board) approved and
a member of A.I.R.E., the Association of Irish Riding Establishments.


 
Internet Service: www.cara-marketing.de